Index KARAŞİNHaftalık Yazılarıyla KARAŞİN |
| FAKİRLER GİREMEZ |
|
|
|
| Yazar Administrator | |
| Tuesday, 15 May 2007 | |
|
Son dönemde çıkan albümlere baktığımda, ortak bir mantıkla çalışıldığı görülüyor. Bu ortaklığın öz Türkçesi ucuz maliyetle iÅŸ kotarma.
Korsan yapım ve internet yaÄŸmacılığı yüzünden, zaten düÅŸük olan satışlar son zamanda iyice dibe vurdu. Oysa müzik firmaları ticari kuruluÅŸlardır ve ayakta kalmak zorundalar. Bu yüzden albüm yapacakları zaman yüz kere deÄŸil bin kere düÅŸünmek zorundalar, çok düÅŸük karlara bile razı olarak "ya tutarsa" umuduyla direniyorlar. Bu gayri yasal gidiÅŸat, uzun sürmeyecek. elbet bir çözüm bulunacaktır Firmalar da farkındalar. kepenkleri açık tutmak için "ilk albüm, yeni solist" patlaması var.Sözü müziÄŸi kendine ait " genç yetenekler" piyasayı sarmış durumda. Bunların arasında iyiler varsa, ne büyük fırsat onlar için. Ancak benim takip ettiÄŸim kadarıyla "yazıktır hüsrana uÄŸrayacak" diye insanın içinden vah vah çektiÄŸi, gençler de var. Gerçekten yazıktır ne ümitlerle bu iÅŸe baÅŸlıyorlar. Etrafındakiler pof pufluyor, firmalar kazancının peÅŸinde, olan o gençlere oluyor. Albümün tüm stüdyo masrafları, fotoÄŸraf, baskı, boÅŸ CD gibi, masraflar gençlerin cebinden çıkıyor. Klip çekimleri de üzerine ilave. Hatta bazen promosyon masrafları bile, yani müzik kanalarındaki Toplarda Poplarda listelere girmek, magazin programlarında görünmek, show programlarında konuk olmak gibi masraflarda bu solistlerden alınabiliyor. Varın hesabını siz yapın. Sonuçta üç beÅŸ ay saÄŸda solda koÅŸturan ekranlarda görünen, listelerde sayılan genç solistler, beklediklerini bulamayınca büyük bir hüsranla geriye "geldikleri yere" dönüyorlar. Açıkçası müzik kanallarını seyrederken içimden geçen "Allah yolunu açık eder inÅŸallah" demenin yanında "ah be çocuÄŸum" diyorum, " hiç mi akıl verenin olmadı" HoÅŸ verse ne olur ki, aklına koymuÅŸsa eÄŸer, kimse onu yolundan döndüremez. boyunun ölçüsünü mutlaka Unkapanı çarşısında alacak. ( Bu söylediklerim her solist ve her firma için geçerli deÄŸildir )
Bu çarşı kimlere neler verdi? kimine para, kimine hüsran, birde az önce verdiÄŸim örnekteki gibi boy ölçüsü. Son zamanlarda fazlaca boy ölçüsü veriyor ve vermeye de devam edecek. Ta ki korsan ve internet yaÄŸmacılığın önüne geçilene kadar.
Eskiden zengin olmak için fakirler Unkapanı'na gelir "ÅŸarkıcı olayım" derdi ÅŸimdi zenginler geliyor.Sanatçı (?) olmak için. Çarşı içinse hiç fark etmez olsa da olur olmasa da... 50-100 bin YTL' ye ünvan alabilmenin yolu Unkapanı'ndan geçerken, bir Türkiye gerçeÄŸi de bu çarşının kapısına asılmış oldu
FAKİRLER GİREMEZ..... Umutla kalın. |



