Index BİYOGRAFİLER PROFESYONEL BİYOGRAFİLER |
|
Yazar Administrator
|
|
Saturday, 26 May 2007 |
03-02-1945 Tunceli ili, Mazgirt ilçesi, Altarla köyünde doÄŸdu. İlk okul 5’e kadar doÄŸduÄŸu köyde, orta1 Tunceli, orta 2 Mazgirt daha sonra Adana’ya göçtü ve orta 3’ü Ceyhan’da bitirdi. Adana Erkek Lisesi mezunu daha sonra dışardan Adana ÖÄŸretmen Okulunu bitirdi.
ÖÄŸretmenliÄŸe baÅŸladığı bu yıllarda babasının saz çalmasının etkisi ve müziÄŸe küçük yaÅŸta olan ilgisi sebebiyle müzikle de uÄŸraÅŸtı.1969 yılında Adana’da yapılan Altın Ses müsabakasında 1. olarak ilk plak çalışmasına baÅŸladı. İlk beste ve güftesi olan “İkimiz bir fidanız” isimli eserini okudu. Bu eseri 2 yıl sonra müsaade vererek bir çok sanatçının seslendirmesine olanak tanıdı. (örneÄŸin: Tülay Özer, Kamuran Akkor)
Sanatçımız bu yıllarda yaptığı baÅŸta Ben Buyum, Falcı, Ben Köylüyüm, Dokunmayın Dünyama gibi eserlerle bugünkü arabesk müziÄŸinin ilk temellerini 1969 yıllarında atanlardan biri olarak bu güne kadar 47 kaset, 660 eser, 6 Altın Plak, 1 Altın CD, Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü aldı.
1988 yıllarında ise arabesk arabesk müzikteki bazı olumsuzlukları eleÅŸtirenler, Kültür Bakanlığınca ve ülkede yarattığı olumlu olumsuzlukları incelenmek amacı ile Kültür Bakanlığının tertiplediÄŸi kongrede konuÅŸmacı olarak bulunan Hakkı Bulut’tan arabesk bir parça (örnek olması amacı ile) istendi. Sanatçı "Seven Kıskanır" isimli ÅŸarkısını bakanlığa sundu. Büyük beÄŸeni ve ilgi gören bu eserle ilk kez TRT’nin kapıları resmi olarak Hakkı Bulut’a açıldı. Bu ÅŸarkı TRT ekranlarında halka ve A.T.M.’ de (Atatürk Kültür Merkezi) basına sunuldu.
Halk müziÄŸi motifleri üzerine temel kuran sanatçının müziÄŸi 32 yılda ne bir benzeri nede bir taklidi mümkün olmamış, ülkenin müziÄŸinde bir ilk olarak çıkmış beste, güfte ve sesi ile devam etmektedir.Halkın büyük bir kesimi tarafından tanınsa da Anadolu’da öÄŸretmenlik yaptığı yıllar ve İstanbul’dan uzakta kalışı nedeni ile kaset ve eserleri dinlenirken, medyadan hep uzak kalmanın sıkıntılarını da yaÅŸamamış deÄŸildir. Bütün beste ve güfteleri kendisine ait olan sanatçı 10 sinema filminde de oynamıştır.
|