Besteciler.org 2006-2016
Anasayfa arrow AdanZye arrow Index arrow KARAŞİN arrow KARAŞİN   
Pazartesi, 20 Ocak 2025
Anasayfa
AdanZye
Besteciler
Söz Yazarları
Amatör Söz Yazarları
Bestelenmiş Sözler
Video Paylaşım
Şairler & Şiirleri
Yılmaz Tatlıses
Erdal Erdoğan
Site İçi Arama
Super.Besteciler.org
Besteciler 2017
besteciler6

bestecilerlogo01.jpg

HEPSI |0-9 |A |B |C |Ç |D |E |F |G |Ğ |H |I |İ |J |K |L |M |N |O |Ö |P |R |S |Ş |T |U |Ü |V |Y |Z

Index arrow KARAŞİN

Haftalık Yazılarıyla
arrow KARAŞİN

BEN MASUMUM HAKİM BEY ! PDF Yazdır E-posta
Yazar Administrator   
Salı, 01 Mayıs 2007

BEN MASUMUM HAKİM BEY !
      
        www.besteciler .com ,web sitesindeki köşemde,yayına giren yazılarım dolayısıyla yargılandığımı biliyorum.Unkapanı hikayeleri ‘ahlaka aykırı’ bulunduğu için ,huzurunuzdayım.Ve savunmamı kendim yapmak istiyorum efendim.
Hakim bey,ben yazı dizisine başlarken,kafamda her şeyi netleştirmiş ve 6 aylık kurguları da hazırlamıştım, ekibim iyi ,moralim çok iyiydi.Kalemim 6 ay çok rahat yazardı .Tabi yazarken kiminin gönlü hoş ,kiminin nahoş olacaktı.Bunun bilincindeydim.
Efendim , atasözleri , atalarımızın ibret derslerinin notlarıdır, yüzyıllarla imbiklenerek bugün yol gösterirler.Bunu bilirim ,tam da benim yapacağım işin gereği olarak bir atasözünü hatırlamam gerekirdi.”Herkes iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırmalıdır “, bu atasözünü kendime şiar edindim,beynime kazıyıp ahlakına sığındım.Yani ; iğneyi kendime batırmadan ,başkasına çuvaldız yoktu.İğneleri çıkardım ,çuvaldızları hazırladım.Yazılarımda her ikisini de kullanacaktım.Ama efendim yazılar yayına girer girmez henüz kimseye ve hiçbir konuya parmak basıp dil uzatmadan ,<yarası olanlar erken gocundular.> Benim nereye gideceği belli olmayan çuvaldızlar bana geri döndü.Hani iğne kendine ,çuvaldız başkasınaydı? Bu insanlar bu atasözünü bilmiyorlar mıydı? niye ortada hiçbir dil uzatma olmadan erken tedbir alıp,” nasılsa çuvaldızlar bize gelecek” diye hazırlık yaptılar acaba ?, bilemiyorum .Peşin peşin siteye mailler yağmaya başladı. Benim çuvaldızlar,bana geri döndü.Çuvalladım efendim affedersiniz .İnanınız günlerdir iğnelerle çuvaldızları ayıklıyorum affınıza sığınarak.
Günlerce düşündüm üzüldüm, üzüldüm düşündüm.Hatayı nerde yaptım anlayamadım,alt yapı çöktü moral sıfır.İyi ama siz niye üzüldünüz Hakim Bey? Siz hukuk adamısınız kim bilir ne dava dosyaları geçmiştir elinizden. Haa anladım siz bu çarşıdaki sanatçıların içinde bulundukları RUH HALLERİNE üzüldünüz.
Aman efendim biz alışığız birbirimize ,bakın size akıl vermek haddime değil ama,üzülmenize gerek yok, siz bu ülkede yaşamıyor musunuz,medyayı takip etmiyor musunuz,bu şaşkınlık niye? Hem ben yıllardır içlerindeyim ,onlar için hiç önemli değildir, birbirlerine karşı yıkıcı olmak, hakaret etmek , sonra da hiçbir şey olmamış gibi kol kola pozlar vermek,bugün böyle,yarın öyle döner dolaşır aynı dairesel hareketlerle yol bulunur, alışkınlar yani “kıvrılmaya” yeter ki menfaatleri ortak olsun gerisi vız gelir, kıvrıla kıvrıla yürür bu insanlar, burada yollar dümdüz değildir,biraz kavis çizdiniz mi , yerinizi de paranızı da korursunuz ,yani dik durmayın yeter..
Hakim bey ben çuvaldız meselesini de zamanla çözdüm ,benimkiler bana battı,çünkü onların bana gönderecekleri çuvaldızları yoktu…………..bir de kendini iğnelemek, hatayı kendinde arayıp, özeleştiri yapabilmek de her babayiğidin harcı değildir bilirsiniz. İnsafsızca eleştirmek hatta saldırmak kuraldır bu camiada.
Ama hakim bey gözleriniz doldu,siz böyle insanı duygulara bürünürseniz ben gayri insanı olayları, size nasıl anlatabilirim, yada nasıl yorumlayabilirim ki? ,Cesaretim kalmaz.Lütfen Hakimim ağlamayın,Biz bu ülkenin kendi kendini sanatçı ilan edenleriyiz bizim için kimsenin elinden bir şey gelmez , yapılacak bir şeyde yoktur zaten.


      Biz buyuz işte efendim,hem insanlık okulu vardı da biz mi okumadık Allah aşkına… (Tühh hakimi de ağlattık, bak şu yaptığımız işe )


      Siz de mi ağlasanız acaba, bu ülkenin kötülük üreten ruhlarına, her şeye ve herkese şüpheyle bakıp, önceden gardını alan insanlarına, ağlasanız mı acaba?

Umutla kalın.          

 
Loading...
Webdesign by Webmedie.dk Webdesign by Webmedie.dk