Index KARAŞİN Haftalık Yazılarıyla KARAŞİN |
BİR MİSYON ÜSTLENDİK |
Yazar Administrator | |
Salı, 01 Mayıs 2007 | |
BİR MİSYON ÜSTLENDİK Sizlerden gelen bazı mailler beni farklı mecralara çekmeye çalışıyor,"Madem Unkapanı çarşısındaki olayları anlatıyorsunuz açık olun" istekleriyle karşılaşıyorum, hatta bu konuda bazı insanlar çok ağır ithamlarda bulunuyorlar riyakarlık kaypaklık ,korkaklık ve işbirlikçilikle suçluyorlar .
Biz bu siteyi oluştururken bir misyon üslendik kendimizce. Arabesk müziğin Türkiye'de nasıl bir müzik akımı olduğu,nerelerden çıkıp nerelere geldiği,kimleri nasıl etkilediği bunları bir de kendimiz inceleyelim , araştıralım istedik,araştırmacılar tarafından çokça incelendiği halde neden bir türlü yaşanmışlıklarla örtüşmediği üzerine kafa yorduk .Vardığımız noktada gördüğümüz şuydu ki ,ayrı dünyalardan bakıyoruz birbirimize
Bugün magazin basınında.gerek TV gerekse gazete ve dergilerde peşinden koşulan insanların,bir zamanlar bu çarşıdan geçtiği bilinir.Ben bu sayfada son kırk yıldır yani arabeskin portakalda vitamin olduğu,henüz” Baba”larının, o dönemlerdeki ,ast solistlerin arkasında saz çaldıkları günleri anlatabilir,,Kumkapı sandallarında pabuç çaldırdıkları gülünesi hikayelerini yazabilirim.müzik sektörünün tarihçesini de verebilirim .Sirkeci deki Doğubank iş hanında toplanan plakçıların,Unkapanı'ndaki kasetçiler çarşısına uzanan hikayesi bu sayfada yer alabilir,ama dediğim gibi müzik tarihçilerinin araştırmacılarına alt yapı oluşturması Arabesk müzik oluşumunun anlaşılması amacıyla.Eğer bizden bunlar istenirse akademik çevrelere seve seve içimizi dökeriz. çorbada tuzumuz olsun diye, genç kuşaklara " yeterli bir devir teslim " olsun diye.....(.ama kesinlikle bireylerin geçmişlerini yargılamak niyetiyle ve dedikodu yapmak amacıyla değil.) Sitemizdeki okurlarımız lütfen bu konudaki duyarlılığımızı dikkate alsınlar ve böyle taleplerde bulunmasınlar.çünkü biz amacımızı açıkladık.Siz isterseniz buna bu piyasada ekmek yiyenlerin gönül borçlarını ödeme arzuları diyebilirsiniz.
Şimdi gelelim bu çarşının en önemli sorunlarından birine …. Hiçbir zaman pop kültürün popüler gençlerinin “Dinozor” yakıştırmalarını kabul etmiyorum ve onları arabesk müziğin ustaları olarak görüyorum .Onların devirleri kapanmadı aksine klasikleşiyorlar müzik tarihindeki yerlerini de böyle alacaklar Çünkü iyi doğru güzel olan ne varsa onlarda var. Ayrıca, ,hemen hemen her albüme alınan nostaljik şarkılar da , bu duayenlerin eserleridir, hatırlatmaya bilmem gerek var mı?
Gençlere soracağım bir sorum var, kendilerinin bugün yaptıkları müzikle ilgili olarak. -Pop-Arabesk mi?( ne demekse?.) oda değil,peki ne?
Umutla kalın. |
|
Son Güncelleme ( Cuma, 11 Mayıs 2007 ) |